Ook Tielt in de ban van ‘Wij, varkenland’ : feestelijke ontvangst van geel ‘Feestvarken’ op de markt

Redactie KW

In navolging van andere steden en gemeenten in de provincie ontving Tielt vrijdagmiddag het ‘Feestvarken’ in het kader van ‘Wij, varkenland’ feestelijk. Er werden aan de hallentoren ook creaties door leerlingen van Tieltse scholen en de stedelijke kunstacademie onthuld. Het hele weekend is Tielt in de ban van ‘Wij, varkenland’.

‘Wij, varkenland’ is een multimediaal project van de provincie op initiatief van de kunsthuizen De Werf (Brugge), Buda (Kortrijk) en Vrijstaat O (Oostende). Daarin wordt op zoek gegaan naar de identiteit van de West-Vlaming. Elf steden en gemeenten in onze provincie doorprikken het cliché van de achtergebleven provincie waar werk en geld centraal staan, ook Tielt.

Het spetterend cultuurweekend werd deze middag ingezet met de officiële ontvangst van het grote ‘Feestvarken’. De voorbije weken en maanden maakten leerlingen van de verschillende scholen en ook van de stedelijke kunstacademie ‘hallentorentjes’, die werden eveneens onthuld.

Het meest geslaagde project wordt geselecteerd om Tielt te vertegenwoordigen in de afsluitende stoet van alle deelnemende steden en gemeenten in Oostende, Kortrijk en Brugge. Het volledige weekend is de Europastad in de ban van ‘Wij, Varkenland’.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier