Ook Oostende heeft nu Meldpunt Discriminatie

Redactie KW

Na Kortrijk, Brugge en Roeselare heeft nu ook Oostende en omgeving een meldpunt voor discriminatie. Daar kunnen burgers terecht voor informatie over vormen van uitsluiting en kunnen mensen, die menen daarvan het slachtoffer te zijn, dat melden. Samen met de meldpuntmedewerker wordt dan gekeken voor een oplossing.

Er zijn jongeren en ouderen, rijken en armen, validen en mindervaliden, hetero’s en holebi’s. Een zeer diverse samenleving, maar lang niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Sommige mensen worden openlijk of veel vaker nog heimelijk gediscrimineerd. Voor hen is er nu ook in Oostende een meldpunt waar ze terecht kunnen.

Het meldpunt discriminatie is er niet alleen voor bewoners van Oostende, ook andere kustbewoners van De Haan tot De Panne, en inwoners van het hinderland. Discriminatie op basis van ras komt nog het vaakst voor, maar er zijn minder bekende vormen van discriminatie.

Het meldpunt discriminatie is vanmorgen geopend, in aanwezigheid van Jozef Dewitte, van het Centrum voor gelijkheid van Kansen.

(jv/ad)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier