Ook Maurice Lippens in verdenking gesteld in Fortis-dossier

© BELGA
Redactie KW

In het Fortis-strafdossier zijn nu ook gewezen voorzitter Maurice Lippens en de vroegere CEO Herman Verwilst in verdenking gesteld. Dat heeft de redactie van De Tijd woensdag van verschillende bronnen vernomen. Lippens laat in een korte mededeling weten alvast “kennis genomen” te hebben van zijn inverdenkingstelling.

Eerder werden ook de vroegere toplui Jean-Paul Votron, Filip Dierckx en Gilbert Mittler door het Brusselse gerecht in verdenking gesteld. Maurice Lippens heeft in een korte mededeling aan Belga al verklaard dat hij ‘kennis genomen’ heeft van zijn inverdenkingstelling. “Ten gepaste tijd zal dit aan Maurice Lippens de gelegenheid geven recente verklaringen in de pers, die buiten hun context werden vermeld, in hun juiste context te plaatsen”, klinkt het.

Lippens benadrukt in de mededeling ook dat hij niet betrokken is in andere zaken in Nederland of België.

Koersmanipulatie

De vijf toplui zijn volgens de informatie van De Tijd in verdenking gesteld voor dezelfde drie misdrijven. Ze worden verdacht van koersmanipulatie omdat er niet waarheidsgetrouw zou zijn gecommuniceerd naar de beleggers. Ten tweede is er een aanklacht voor ‘oplichting’, omdat de kapitaalverhoging van Fortis gebaseerd zou zijn op verdraaide informatie. En ten derde zou de jaarrekening van Fortis geen waarheidsgetrouw beeld hebben gegeven van de echte financiële positie van de groep, wat gelijk staat aan ‘valsheid in geschrifte’.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier