Ook kleinere ziekenhuizen mogen bepaalde hartonderzoeken en ingrepen uitvoeren.

Redactie KW

Kleinere ziekenhuizen mogen nu ook bepaalde hartonderzoeken en -ingrepen uitvoeren. De beslissing werd vandaag in het staatsblad gepubliceerd. Patiënten kunnen dichter bij huis behandeld worden en slachtoffers van een hartinfarct krijgen sneller hulp. Het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper wacht al jaren op die beslissing en eindelijk is het zover.

Als alles goed gaat zal het Jan Yperman ziekenhuis wellicht al in het najaar een aantal hartingrepen kunnen uitvoeren, zoals het inbrengen van een stent bij een vernauwing van een kransslagader. Maar de beslissing om kleinere ziekenhuizen bepaalde hartingrepen te laten uitvoeren is vooral belangrijk voor de mensen in de regio. Het Jan Ypermanziekenhuis stuurt nu 250 tot 300 patiënten per jaar door naar erkende hartcentra voor een ingreep die ze binnenkort zelf zal kunnen uitvoeren.

Voor heel wat andere West-Vlaamse ziekenhuizen zal de beslissing geen verschil maken. De ziekenhuizen in de regio Brugge bijvoorbeeld hebben afspraken met het AZ Sint Jan voor het uitvoeren van hartingrepen.

(S.S.)

Mere vanavond in het nieuws op WTV en Focus vanaf 18u00

Ook kleinere ziekenhuizen mogen bepaalde hartonderzoeken en ingrepen uitvoeren.

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier