Ook in Pittem nationale ziekendag op zondag 12 oktober

Redactie KW

Elk jaar op de tweede zondag van oktober organiseert Ziekenzorg CM de nationale ziekendag. CM afdeling Pittem-Egem draagt daar haar steentje toe bij met een broodzakkenactie en een fijne ontmoetingsdag.

De nationale ziekendag is de dag waarop we aan iedereen aandacht willen vragen voor de chronisch zieke mens en zijn leefwereld,” verduidelijkt Ziekenzorgvoorzitster Cristiane Monteyne. „Wie ziek is verliest niet enkel zijn gezondheid maar ook heel wat sociale contacten. Dit jaar schenken we speciaal aandacht aan hen die door hun ziekte thuisgebonden zijn. Vandaar de campagne ‘Iedereen erbij, ook wie ziek thuis is’. Ziekenzorg organiseert geregeld een waaier van activiteiten die chronisch zieken de kans bieden tot ontmoeting en sociaal contact. Het regelmatig contact bij zieke mensen thuis is onze belangrijkste troef. Een luisterend oor kan deugd doen. Met de nationale ziekendag hopen we meer mensen te motiveren en warm te maken om chronisch zieken uit hun omgeving niet uit het oog te verliezen. Vrijwilligers van Ziekenzorg CM proberen dan ook tegemoet te komen aan de noden en verwachtingen van iemand die ziek door het leven moet gaan.”

Fijnproeversfeest

„Tijdens het weekend van 4 en 5 oktober wordt alvast een broodzakkenactie georganiseerd. Wie naar de bakker gaat, krijgt een broodzak met een mooie boodschap die beslist gewaardeerd zal worden.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 3 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier