Ook in Kortrijk directe aanpak voor hangjongeren

Redactie KW

(UPDATE) Nadat eerder deze week de politie westkust liet weten voortaan hangjongeren te zullen ‘stalken’, zal ook Kortrijk meer en strenger controleren.

Bij politie Westkust pakten ze begin deze week uit met de term vips, wat staat voor very irritating police. De politie zal er hangjongeren veelvuldig en intensief controleren, om tegen te gaan dat de jongeren de openbare orde verstoren. Ook Kortrijk, waar in 2009 al eens de zéro tolerance-aanpak werd uitgetest rond het Pradopark, gaat meer controleren. Korpschef Stefaan Eeckhout gaf uitleg op Radio 1 donderdagochtend. “We gaan ons concentreren op jongeren die het openbaar domein monopoliseren en voorbijgangers intimideren”, aldus de korpschef. Er zal ook gekeken worden naar jongeren uit omliggende gemeenten, die in hun eigen gemeente worden geremd door de plaatselijke politie. “In Kortrijk denken ze meer hun gang te kunnen gaan”, aldus nog de kopschef.

Hangen aan het stadhuis

Intussen stijgt er ook al wat protest op. Jong Groen! roept op Facebook iedereen op om zaterdag tussen 12 en 13 uur te gaan ‘hangen’ aan het stadhuis.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier