Ook in de Paasvakantie zijn er al jobstudenten aan de slag

Redactie KW

Elk jaar schakelen ongeveer 400.000 werkgevers jobstudenten in. Alhoewel de meeste in de zomer worden in gezet zijn er ook nu jobstudenten aan de slag. De wetgeving rond studentenarbeid is trouwens sinds één januari van dit jaar veranderd. Jobstudenten kunnen meer dagen werken en kiezen zelf wanneer ze dat doen. Zowel de werkgevers als de studenten vinden de nieuwe regeling en goeie zaak.

Voorlopig zijn er geen jobstudenten aan de slag in deze zaak op de markt van Brugge. Maar als het druk wordt doen ze ook hier graag een beroep op studenten. Emily Meiresonne van het uitzendkantoor Randstad : ” We merken dat de horeca ook vaak afwacht hoe het weer zal zijn, zeker aan de zee, en dan last minute beslist om studenten aan het werk te zitten. Ook in de zomermaanden zien we dat vaak terugkomen”.

50 dagen

Elke zomervakantie zijn er ruim 400.000 jongeren aan de slag als jobstudent in ons land. Dat blijkt uit een onderzoek van Randstad. Bijna de helft via een uitzendkantoor. Bij Colruyt werken ze niet met een interimkantoor. Deze week zijn in Kotrijk acht studenten aan het werk. De regeling voor jobstudenten is sinds janauri van dit jaar is veranderd. Vroeger mochten jobstudenten 23 dagen werken buiten het zomerseizoen en 23 in de zomer. Nu mogen ze 50 dagen per jaar werken, ongeacht wanneer. Jobstudenten Isabelle Michiels vindt dat alvast goed. ” Ik vind het een positieve omschakeling omdat anders je ieder jaar moest uitzoeken of je al aan je limiet zat”.

(N.D./A.D.)

Ook in de Paasvakantie zijn er al jobstudenten aan de slag

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier