Ook Howest opent academiejaar

Redactie KW

Na de hogescholen Katho en KHBO gaan ook de studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen van start. Volgende week maandag beginnen de lessen, deze week zijn er introductiedagen. Howest heeft zeven procent meer studenten dan vorig jaar. Opleidingen binnen de zorgsector, de lerarenopleiding en alle richtingen binnen de informatica scoren het best.

De hogeschool West-Vlaanderen opent het academiejaar in de schouwburg van Kortrijk. Atypisch, vernieuwen en groeien, dat zijn de kernwoorden voor het nieuwe jaar.

“Atypisch wil zeggen dat we dingen doen die andere hogescholen of universiteiten niet durven,” zegt directeur Lode De Geyter. “Met andere woorden, wij gaan zaken organiseren die wat gek lijken, maar toch wel visionair zijn.”

Het zijn opleidingen die wel relevant zijn op de arbeidsmarkt zegt de directeur. Ook het nieuw keuzetraject computer crime hoort daarbij.

“Onze studenten gaan we niet opleiden om crimes te plegen, integendeel om defensief firewalls uit te zoeken en op punt te stellen, potentiële computermisdadigers opsporen hetzij verhinderen dat ze computers kraken.”

Niemand minder dan Jan Hoet opende het academiejaar in de schouwburg. Want wat Howest allemaal doet, leunt dicht aan bij kunst zegt hij.

“Het feit dat kunst altijd verandering zoekt, naar vernieuwing zoekt. Kunst is tegen gelijkvormigheid, dat is het grootste gevaar van de maatschappij, een soort consensus,” aldus Vlaanderens kunstpaus.

De hogeschool West-Vlaanderen telt 5400 studenten. Opmerkelijk is de groei van het aantal generatiestudenten met 12%, dat zijn studenten die rechtstreeks uit het middelbaar onderwijs komen.

(bd/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier