Ook dit najaar weer Jong Keukengeweld in de Leiestreek

Redactie KW

Na het succes van vorig jaar, haakt Toerisme Leiestreek ook dit jaar weer in op de actie Jong Keukengeweld : van 1 oktober tot 15 november kunnen jongeren tussen 18 en 30 jaar voor slechts 45 euro (drank inbegrepen) gaan tafelen bij tien jonge topchefs uit de Leiestreek.

De deelnemende chefs zijn door de vzw Vlaanderen Lekker Land grondig gescreend en geselecteerd door een vakjury met o.m. chef Jan Buytaert en culinair journalist Marc Declercq. Het zijn Jeroen Verhoye (die met zijn verrassende foto ook de cover siert van het nieuwste Leiestreek Magazine) van D’Hulhaege in Deinze, Gilles Joye van Marcus in Deerlijk, Dave Debal van Villared in Izegem, Steven Dehaeze van Culinair in Lauwe, Matthieu Beudaert van Table d’amis in Kortrijk, David Bertolozzi van Berto in Waregem, David Selen van David Selen in Bissegem, Mathijs Van den Berghe van ‘t Heerenhuys in Roeselare, Tim Boury van Boury Restaurant in Roeselare, en Bernard Baudewijns van Steendam 66 in Gent.

De Leiestreek heeft voor de komende winter overigens nog wel meer culinaire pijlen op haar boog. Zo is er op zaterdag 20 en 21 november de beurs van de smaak ‘Tast Toe’ in de Roeselaarse Expohallen, wordt deze winter in datzelfde Roeselare het Huis van de Voeding geopend, en wordt 20 jaar Kasteelbeer gevierd. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier