Ook beroep van Bedrijfsgilde en Natuurpunt tegen nertsenkwekerij in Wervik

Redactie KW

Het was woensdag de allerlaatste dag om tegen de mogelijke komst van een nertsenkwekerij in de gebouwen van de bloemen- en plantenkwekerij nv Ghesquière op de Menensesteenweg een beroepsschrift in te dienen.

Ook de Bedrijfsgilde en de plaatselijke afdeling van Natuurpunt tekenden beroep aan bij de Vlaamse minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).

“Als landbouworganisatie betreuren we dat zulke mastodontbedrijven het familiaal karakter van deze sector de kop indrukken waardoor de bestaanszekerheid van die familiale bedrijven in het gedrang komt”, aldus secretaris Yves Obin van de Bedrijfsgilde of de plaatselijke beroepsorganisatie aangesloten bij Boerenbond. “Bovendien hebben we ook heel wat vragen omtrent de geschiktheid van het serrecomplex om nertsen te kweken. We hechten ook veel belang aan de omgeving. De ombouw van een serrecomplex naar stallen heeft ook een totaal andere inpakt naar de omgeving toe. Vooral daar de omgeving al belast is.”

Eerder dienden ook al de dierenrechtenorganisatie Gaia, een groep van een twintigtal buurtbewoners, de stad, de oppositiepartijen CD&V en Positief Project beroep in.

(EDB)

Uit Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier