Ook Bart Vergaerde tekent kaft voor 250ste album van Jommeke

Redactie KW

Naast een jongen uit Gits (en ongetwijfeld nog een pak creatieve talenten) heeft ook de 13-jarige Bart Vergaerde een cover gemaakt voor de 250e Jommeke. Bart heeft twee grote hobby’s : strips en tekenen. Onlangs wist hij beide te combineren naar aanleiding van een tekenwedstrijd van Ballon Media, de uitgeverij van de stripverhalen van Jommeke.

Bart Vergaerde is leerling aan het eerste jaar secundair in het Sint-Andreasinstituut. In zijn vrije tijd heeft hij heel wat hobby’s, maar twee daarvan nemen toch heel wat van zijn tijd in beslag. Zo volgt hij al vijf jaar les aan de stedelijke academie van Oostende. Vooral het onderdeel tekenen weet hem te boeien. Daarnaast is hij ook een fervent stripliefhebber. „Ik lees heel graag Suske en Wiske, de Rode Ridder, Kiekeboe en in de eerste plaats Jommeke. Van deze laatste alleen al heb ik meer dan 200 albums.”

Verzamelaar

“In die strips beleef ik heel wat leuke avonturen. Ik kom in de meest fantastische situaties terecht en leer er vaak ook heel wat van bij. Ik verzamel niet alleen de strips, maar ook poppetjes, beeldjes, pluches, speciale uitgaven, allerlei hebbedingetjes… Ik schuim hiervoor regelmatig rommelmarkten, speciale stripwinkels en beurzen af. Mijn droom is een originele striptekening van Jef Nys of Willy Vandersteen te kunnen bemachtigen, maar mijn spaarpot laat dit momenteel nog niet toe”, vertelt Bart.

Tekenwedstrijd

Naar aanleiding van het verschijnen van het 250ste Jommekesalbum ‘Savooien op de Galapagos’, schreef uitgeverij Ballon Media een wedstrijd uit voor een originele covertekening. „Toen ik het nieuws vernam, ben ik onmiddellijk aan het tekenen gegaan. Ik heb Theofiel, de vader van Jommeke, met enkele savooikolen in de hand getekend op het strand van een tropisch eiland.

>> Stemmen kan nog héél even op ontwerpdecovervanjommeke.be. Wie Bart wil helpen, kan een stem geven op zijn tekening. In het zoekkadertje rechtsboven vult men Bart in.

(Johan)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 7 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier