Ook 70.000 bouwsteenboxen Westvleteren naar buitenland

Redactie KW

Na de enorm succesvolle verkoop van de ‘bouwsteenboxen’ in de Colruytwinkels in november, voeren de paters van Westvleteren hun bier nu ook tijdelijk uit naar het buitenland. Het gaat om 70.000 boxen, die verkocht worden in acht landen.

Broeder Godfried : “In november 2011 lanceerden we de actie in de Colruytwinkels, waar we 93.000 bouwsteenboxen aanboden. In minder dan 48 uur was de hele voorraad uitverkocht. Toen al hadden we gezegd dat we dit jaar, om aan de enorme internationale vraag te voldoen, ons bier ook eenmalig zouden aanbieden in enkele andere landen. Dat zal gebeuren in verschillende shifts. Vanaf eind deze week vertrekken de eerste boxen naar Zwitserland, Ierland en Frankrijk. In maart gaat ons bier dan naar Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Eind april wordt uitgevoerd naar Nederland, Canada en voor een tweede keer naar Frankrijk. De grootste afnemers zijn de Verenigde Staten en Canada. Voor de acht landen samen gaat het om 70.000 boxen. Maar het is een illusie om te denken dat we ooit zouden kunnen voldoen aan de wereldvraag.”

Alleen aan de kloosterpoort

Met de exportoperatie zal de speciale actie volledig afgelopen zijn. In België is het bier sinds november alleen nog verkrijgbaar aan de kloosterpoort, zoals vroeger. In Westvleteren wordt jaarlijks 4.750 hectoliter bier gebrouwen, en na deze buitenlandse actie zal dat verder zo blijven.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier