Onzekerheid financiering leidt tot ontslagen bij Focus & WTV in Roeselare

Redactie KW

Het management van Focus & WTV heeft vandaag beslist om een vijftal medewerkers te ontslaan. Dat is een gevolg van de blijvende onzekerheid in verband met de financiering van de regionale televisie. Naast de fundamentele discussie over de auteursrechten met kabeloperator Telenet , blijft er de vraag van alle regionale televisies naar een structurele financiering.

“De televisiemarkt is in volle ontwikkeling”, zegt Dirk Vanhegen, gedelegeerd bestuurder van de NV Regionale Media Maatschappij. “Ook 2012 kondigt zich aan als een jaar met heel wat nieuwe wendingen. Daarom heeft de raad van bestuur het strategisch plan voor 2012 goedgekeurd”.

Voor de twee West-Vlaamse omroepen blijven regionaal nieuws en informatie de kernopdracht. Naast een dedicated team voor de dagelijkse nieuwsbulletins, wordt er verder geïnvesteerd in het programmaconcept Alles Goed.

Daarnaast wordt er verder geïnvesteerd in de uitbouw van www.focus-wtv.be. Samen met Krant van West-Vlaanderen willen we deze website uitbouwen tot referentiesite voor nieuws uit West-Vlaanderen. Met meer dan 135.000 unieke bezoekers op weekbasis en een dagelijkse nieuwsbrief naar meer dan 70.000 West-Vlamingen zijn de uitgangspunten om in 2012 nog beter te scoren.

“We willen ons productiehuis Picstory verder uitbouwen tot een communicatie & productieplaform. Zowel de aanmaak van redactionele programma’s, de verdere uitbouw van de lifestyle-programmering, als opdrachten voor de btob-markt zijn hierbij de speerpunten”, aldus Vanhegen.

(A.D.)

Meer vanavond bij Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier