Onweersbui zet militaire begraafplaats onder water

Redactie KW

Een hevige onweersbui heeft maandagmiddag voor heel wat wateroverlast gezorgd langs de Grote Branderstraat in Vlamertinge. In anderhalf uur tijd is er 35 liter regen gevallen per vierkante meter.

De riolen konden het vele water, dat van de weiden en akkers uit de omgeving naar beneden stroomde, niet meer slikken, waardoor het water zijn weg zocht over de weg en in enkele huizen binnenliep.

Britse militaire begraafplaats

Ook enkele kelders kwamen onder water te staan. Een deel van de Britse militaire begraafplaats, die langs de Grote Branderstraat ligt, liep ook onder water. De Ieperse brandweer kwam ter plaatse met zandzakjes om erger te voorkomen. De brandweer stelde vast dat de buizen onder de Noorderring het vele water niet konden slikken. Daarom liet de brandweer de Noorderring afsluiten tussen de Bellestraat en het gehucht Brandhoek. Zo konden de spuitgasten hun leidingen over de Noorderring leggen om het water naar de overkant te pompen.

De bewoners van de Grote Brandersstraat klagen de toestand al langer aan. Vorige zomer werden er nieuwe buizen gelegd achter hun huizen, maar blijkbaar is deze maatregel niet voldoende om het probleem op te lossen. Ze hopen dat er nog extra maatregelen worden genomen.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier