Onvrede over verkeerd inschatten van hoogtes verkeersplateaus in Oekene

Redactie KW

Bewoners van Oekene werden slechts één dag op voorhand ingelicht van herstellingswerken aan verkeersplateaus en de daarmee gepaard gaande verkeersomleidingen. Er waren vooral problemen voor bussen van De Lijn. De kosten voor de aanpassingswerken zijn ten laste van de stad.

Halfweg verleden jaar werd in Oekene een verkeersplateau aangelegd op het heringerichte kruispunt van de Kortrijksestraat en de Sint-Eloois-Winkelsestraat. Eveneens werden de drempels ter hoogte van de basisschool De Ark heraangelegd. “Vlug werd duidelijk dat de hellingsgraad van de plateaus niet klopte”, aldus N-VA-raadslid Frederik Declercq. “Verschillende voertuigen haperden met de voorbumper aan het asfalt. Wie schatte de werken verkeerd in of voerde ze verkeerd uit ? En waarom werden de bewoners slechts één dag op voorhand verwittigd van de herstellingswerken en de daarmee gepaard gaande verkeersomleidingen ?”

Volgens Omer Hoorne (CD&V), schepen van openbare werken, waren voor de verkeersveiligheid harde maatregelen nodig. “De snelheid verlaagde er spectaculair, maar bussen van De Lijn hadden met hun lage ophanging problemen met de hellingsgraad. Er waren aanpassingswerken nodig. Door de weersomstandigheden kon dat pas na nieuwjaar. Het ging inderdaad allemaal wat vlug.” Tot onvrede van een aantal kleine zelfstandigen en buurtbewoners. De kosten voor de aanpassingswerken, circa 10.000 euro, zijn ten laste van de stad. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier