Onverwacht bezoekje van Peter Van De Veire breekt De Engel in Ichtegem zuur op

Redactie KW

De zaakvoerders van ribbetjesrestaurant De Engel in Ichtegem moeten enkele tienduizenden euro’s boete betalen omdat ze verschillende werknemers niet aangaven bij Dimona.

Dat werd beslist voor de strafrechtbank, weet Het Laatste Nieuws. Frans Dewilde en Rosa Maeckelberghe, de twee zaakvoerders van het ribbetjesrestaurant langs de Oostendsesteenweg dat tegenwoordig ook wordt vermeld in restaurantgids Gault-Millau, moeten enerzijds elk 21.600 euro betalen en krijgen daarnaast een straf van enerzijds vier vijfden met uitstel en anderzijds twee derden met uitstel.

Volgens hun advocaat meester Koen Vande Walle werden ze verrast door de omstandigheden, toen op 1 september van vorig jaar plots het bericht kwam dat de volledige crew van radiozender MNM, met onder andere Peter Van De Veire en Miguel Wiels, bij hen wilde komen eten. Ze waren op dat moment in de buurt voor Koekelare Leeft.

Zo’n kans wilde De Engel niet laten liggen, dus werden inderhaast vier vaste en twee losse werknemers opgetrommeld. Helaas werd in de haast geen Dimona-aangifte ingevuld en naar goeie Murphy-gewoonte verscheen net dan een controleur op het appèl.

De strafrechter toonde zich mild en gaf hen de minimumboete.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier