Onverbeterlijke dief overvalt juwelier in Blankenberge tijdens penitentiair verlof

Redactie KW

Een 47-jarige man is voor de Brugse correctionele rechtbank verschenen voor een overval op een juwelier in Blankenberge.

Op 22 april mocht Wim H. de gevangenis van Brugge tijdelijk verlaten. Op die manier kon hij zich in Tielt door een psycholoog laten behandelen. Daarna liep het echter grondig mis. Eerst ging hij op bezoek bij zijn schoonvader en ging er aan de haal met een fototoestel. Een aantal biertjes later trok H. naar juwelier Vileyn in de Kerkstraat in Blankenberge.

Daar ging de overvaller heel amateuristisch te werk. Hij dreigde de zaakvoerder dood te schieten, maar had helemaal geen wapen bij. Onder bedreiging lieten de juwelier en een bediende H. geld uit de kassa nemen. De slachtoffers slaagden er in om de benen te nemen, de overvaller bleef achter en bleek opgesloten te zitten in de zaak. De politie kon hem eenvoudig inrekenen.

Meester Anthony Mallego haalde aan dat zijn cliënt kampt met een ernstig drankprobleem. Verder vroeg hij de rechter om een milde straf op te leggen. Het openbare ministerie eiste een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.

Onmiddellijk na de feiten probeerde de beklaagde zich in een brief te excuseren. “Ik kon hem niet lezen, het stond vol dt-fouten”, reageerde het slachtoffer zwaar aangedaan. “Je weet niet wat bang zijn is.”

Uitspraak op 24 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier