Ontwerper Dirk Wijnants uit Alveringem heeft nu ook eigen hoppebier

Redactie KW

Dirk Wijnants, briljant ontwerper bij Extremis, heeft nu ook zijn eigen bier. Op Interieur 2010 dat van 15 tot 24 oktober in Kortrijk de tenten opslaat, worden deze keer dus niet alleen zijn nieuwste ontwerpen in buitenmeubilair getoond, maar wordt ook de allereerste fles ‘Tremist’ ontkurkt.

Als gepassioneerd ontwerper en zakenman staan de zintuigen van Dirk Wijnants bijna altijd en overal op scherp. Ervaringen allerhande, veraf of dichtbij, leiden wel eens naar een nieuw ontwerp. Zijn nieuwste in een indrukwekkende reeks is de “Hopper” een tafel waarin men de lijnen en vormen van een hoppeveld herkent. Want ja, Dirk Wijnants is tegenwoordig in de ban van de hoppe. Zijn oude boerderij in Poperinge waarin hij de komende jaren zijn intrek hoopt te nemen, is erdoor omgeven. Sinds kort heeft Extremis z’n eigen hoppebier. “Niet bestemd voor commerciële doeleinden”, benadrukt Dirk, “wel omdat ik mijn klanten toch een drankje moet kunnen aanbieden”. En voortaan is dat drankje dus een authentiek streekproduct.

Eerste open op Interieur ’10

Op de interieurbeurs die tussen 15 en 24 oktober in Kortrijk loopt, gaat de allereerste fles Tremist open en het bestuur van Keurbroederschap “De Witte Ranken” , een groep mensen die zich bezighoudt met de promotie en instandhouding van de hoppecultuur, rijdt daarvoor speciaal naar Kortrijk. Afspraak op vrijdag 15 oktober om 12 uur in hall 6 bij de stand van Extremis !

(AB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 8 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier