Ontwerpakkoord bij Picanol

© belga
Redactie KW

Vakbonden en directie van weefgetouwenfabrikant Picanol hebben een ontwerpakkoord bereikt rond de afvloeiing van 65 bedienden en kaderleden. Dat zegt de christelijke bediendenvakbond.

Dankzij de invoering van brugpensioen aan 52 jaar zou het aantal naakte ontslagen tot 21 beperkt kunnen worden. De bedienden moeten zich op 4 november wel nog uitspreken over het ontwerpakkoord.

Halfweg september deelde Picanol op een bijzondere ondernemingsraad mee dat er 65 bedienden en kaderleden moesten afvloeien. Het nieuws kwam toen als een verrassing omdat de bedienden door de tijdkredietregeling al sinds het voorjaar 4/5 aan de slag waren. Onder meer daardoor konden begin 2009 al 70 aangekondigde ontslagen beperkt worden tot 38.

Na moeizame onderhandelingen raakten vakbonden en directie akkoord over een brugpensioenregeling vanaf 52 jaar. Wie naakt wordt ontslagen zou een verbrekingsvergoeding volgens de formule Claeys krijgen, de inspanningen van de voorbije zes maanden plus een opleg terugbetaald krijgen. De vakbonden konden ook werkzekerheid tot eind 2010 afdwingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier