Ontwerp voor nieuwe bibliotheek voorgesteld in Lombardsijde

Redactie KW

In de bibliotheek van Lombardsijde is het ontwerp voor de nieuwe bibliotheek voorgesteld. De bibliotheek wordt gevoelig uitgebreid, volledig heringericht en er wordt een computerlokaal in de bibliotheek geïntegreerd. Het ontwerp werd gemaakt door Sylke Metsu, die met grote onderscheiding afstudeerde als bachelor in de interieurvormgeving aan de Hogeschool Gent.

“Er was in Lombardsijde een grote vraag naar een computerlokaal. Tot dusver was de bibliotheek in Middelkerke buiten de openingsuren de enige plek waar we computercursussen konden aanbieden, maar daar zaten we aan ons plafond qua capaciteit. Het bleek echter niet evident om een geschikte ruimte te vinden voor een nieuw computerlokaal”, zegt schepen Carine De Jonghe. De computers in de vernieuwde bib zullen door iedereen gebruikt kunnen worden en iedereen kan er ook met de laptop terecht. Doordat de bibliotheek met 24 m² uitgebreid wordt en door de plaatsbesparende opstelling van de boeken tegen de wanden en aan de achterkant van de zitbanken, zal er ondanks de integratie van het pc-lokaal in de bibliotheek evenveel plaats blijven voor boeken.

Printplaat

Het ontwerp van Sylke Metsu is erop gericht om een ‘cocoon-gevoel’ te creeëren en zal zeker de jeugd weten bekoren. “Sylke is jong en talentvol en dat was eraan te merken in haar ontwerp. Zo is er op de vloer een ‘printplaat’ met gele, groene en blauwe lijnen, oogt de verlichting modern en zal de jeugd hier straks ook kunnen gamen”. De uitvoering van de werken is gepland voor het voorjaar en de zomer van 2013, de afwerking voor het najaar van 2013. De totale kostprijs wordt geraamd op 130.000 euro.

(Meegedeeld)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier