Ontwerp tunnel onder kruispunt Torhoutsesteenweg-Elisabethlaan in Oostende is klaar

Redactie KW

Er komt een 300 m lange tunnel onder het kruispunt Torhoutsesteenweg-Elisabethlaan. Het ontwerp is klaar, kwam Vlaams minister Hilde Crevits melden in Oostende.

Het kruispunt is een zwart punt en zorgt al jaren voor verkeersopstoppingen. Al jaren is sprake van een tunnel als oplossing, maar er was discussie over de lange of de korte versie van de tunnel. Met de korte versie werd gevreesd dat een nieuw zwart punt gecreëerd zou worden op het kruispunt van de Elisabethlaan met de Stuiverstraat.

De tunnel zal beginnen aan het kruispunt met de Eendrachtstraat en uitkomen voorbij de Sint-Janskerk en het kruispunt met de Stuiverstraat. De tunnel komt aan de noordkant van de kerk, dus rechts van de kerk voor wie op de Elisabethlaan van de Kennedyrotonde richting zee rijdt. Het doorgaande verkeer kan de tunnel nemen, het verkeer dat naar de Torhoutsesteenweg of de andere zijstraten wil, blijft bovengronds.

Het Vlaams Gewest legt de tunnel aan en de kost daarvan wordt op 15,5 miljoen euro geraamd. De stad staat in voor de bovengrondse heraanleg en raamt de kostprijs daarvan op 2 tot 3 miljoen euro. De werken zullen in 2014 worden aanbesteed en daarna zo snel mogelijk uitgevoerd.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier