Ontwerp nieuw sportcomplex Veurne is klaar

Redactie KW

Het ontwerp van het nieuwe sportcomplex in Veurne is klaar. Er zijn twee afzonderlijke sportzalen voorzien, een zaal voor gevechtsporten en een polyvalente ruimte.

“De ene zaal is 32,5 op 45 meter en de andere 25 op 45 meter”, aldus schepen Jef Germonpré. “4 volleybalvelden, 3 basketvelden, 18 badmintonvelden… Mini- en zaalvoetbal, handbal en tennis zijn maar een paar sportdisciplines die er zullen beoefend kunnen worden. Tussen de twee sportzalen komt een middenbeuk. Op de gelijkvloerse verdieping komt het onthaal met bureaus en kleedkamers. Op de eerste verdieping is plaats voor een cafetaria en een polyvalente ruimte met spiegelwand geschikt voor dans- en balletverenigingen. Een zaal voor gevechtssporten wordt gepland op de tweede verdieping. Daar richten we ook een leslokaal in. Er zijn nog een aantal ruimten die geen bestemming hebben maar waar bijvoorbeeld petanque of pingpong mogelijk zijn.”

De bouw van het sportcomplex zal rond de zomer van volgend jaar starten en anderhalf jaar duren. Het ontwerp wordt maandag 4 juni besproken op de gemeenteraad.

(GUS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier