Ontsnapte psychiatrische patiënt gaat niet voor internering

09/05/09 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

Bron: Kw

Voor het hof van assisen in Brugge is vrijdag het proces gestart tegen Claude Decroix (50). De man probeerde in mei 2007 zijn vrouw om het leven te brengen bij hun woning in Izegem. Decroix was de avond voordien ontsnapt uit een psychiatrische instelling. Zijn advocaten sturen niet aan op een internering, maar menen dat zijn psychiatrisch verleden meegerekend moet worden, en dat hij niet veroordeeld kan worden voor poging tot moord.

Slachtoffer Martine De Masure werd op 24 mei 2007 aangevallen door haar echtgenoot. Hij was de avond voordien ontsnapt in Menen, waar hij gecolloqueerd was, en reed met een gestolen fiets naar Izegem. Nadat hij hun woning lang had bespied, en alle delen van zijn plan had voorbereid, stormde hij door de achterdeur het huis binnen. Zijn echtgenote en haar toen 15-jarige zoon liepen de straat op, waar Claude Decroix zijn vrouw probeerde de keel over te snijden met een cuttermes. Hun zoon kon het leven van zijn moeder redden door...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!