‘Ontsnapte’ bejaarde uit Oostvleteren al ruim een maand spoorloos

Redactie KW

Ruim een maand geleden ‘ontsnapte’ de 78-jarige Marcel Deman uit Woonzorgcentrum Benaja in Oostvleteren.

Ondanks uitgebreide zoekacties van de politie is de man nog steeds spoorloos. Marcel Deman (78) verliet op zaterdag 8 december rond 6.45 uur zijn verblijfplaats, het woonzorgcentrum Benaja in de Hendrik Deberghestraat in Oostvleteren. “Hij is letterlijk uitgebroken”, zegt directeur Marinus Jacob. “De speurhonden hadden een reukspoor opgevangen, maar die leidde hen gewoon een toer rond het rusthuis. Eenmaal aan de openbare weg liep het spoor dood. Dat is eigenaardig, want er stoppen nochtans geen bussen voor de deur, dus kwaad opzet wordt niet uitgesloten.”

Zoektochr met helikopter

De speurhonden waren niet de enige middelen die de politie inzette. “Onder andere de helikopter van de federale politie heeft een zoektocht gedaan”, zegt korpschef Luc Deryckere van politie Arro Ieper. “Zijn verdwijning gebeurde in een periode waarin het veel regende en er een hoge stand was van de waterlopen. We houden er dus rekening mee dat hij in een gracht of een beek gesukkeld zijn. Een andere piste is dat hij nog in leven is en zich ergens verscholen houdt, wetende dat hij in september iets soortgelijks deed.”

Beschrijving

Marcel Deman is 1,70 meter groot, normaal gebouw en heeft kort grijs haar. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een grijze jas, een grijze broek en zwarte schoenen. Heeft u hem gezien of weet u waar hij verblijft, gelieve dan contact op te nemen met de politie.

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier