Ontsnapping gevangenis Brugge: bevrijdster Sekkaki ontmaskerd

Redactie KW

Het Brugse gerecht heeft de vrouw geïdentificeerd die vorige donderdag onder de naam “Kelly Verstraeten” een helikopter huurde en gangster Ashraf Sekkaki en twee andere criminelen bevrijdde uit de gevangenis van Brugge.

Dat staat dinsdag in De Standaard en Het Nieuwsblad. Kelly blijkt in het echt Lesley D. te heten. Ze is het 24-jarige vriendinnetje van Mohammed Johri, een van de drie bevrijde gangsters.
Haar stem werd herkend door kennissen op de geluidsopname die werd gemaakt door een helikopterfirma uit Wetteren bij een andere poging van Lesley D. om een helikopter te huren.

D., een bekeerde moslima, zou haar vriend Johri geregeld zijn gaan opzoeken in de gevangenis. Speurders deden afgelopen weekend een huiszoeking in het huis waar zij en haar moeder wonen in Hoboken. Daar vonden ze een reeks aanwijzingen dat Lesley D. de vlucht met de helikopter inderdaad mee plande.

Lesley D. en de drie gangsters die ze hielp bevrijden, zijn nog op de vlucht. Het is niet duidelijk of de vier nog samen zijn. Het Brugse parket wilde de informatie bevestigen noch ontkennen aan de kranten. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier