Ontsnapping: Deckers gaat in beroep tegen uitspraak raadkamer

Redactie KW

Lesley Deckers, het liefje van de ontsnapte gevangene Mohamed Johri die meehielp aan de helikopterontsnapping van 23 juli in Brugge, gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer van Brugge. Dat zei haar advocaat Hans Rieder vrijdag.

De raadkamer van Brugge besliste vrijdag om de aanhouding van vijf betrokkenen bij de ontsnapping, te verlengen. Advocaat Hans Rieder, die Lesley Deckers verdedigt, verklaarde dat hij beroep zal aantekenen. “Ik ben van mening dat mijn cliënt onder voorwaarden vrijgelaten kan worden zonder daarmee het onderzoek te schaden. Een aantal feiten heeft ze bekend en daarvoor zal ze ook gestraft worden. Maar dat wil niet zeggen dat ze ook automatisch in voorhechtenis moet blijven.”

Ook de advocaat van Latifa Raïss, die onderdak gaf aan Deckers, zei na de uitspraak dat hij beroep zou aantekenen. Zowel Lesley Deckers als Latifa Raïss zullen binnenkort voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent moeten verschijnen. De advocaat van Bekime Sinanovski, de huisbaas van het appartement in Sint-Jans-Molenbeek waar de broers Melloul Khayari gevat werden, sluit een hoger beroep niet uit. “Ik kan de voorzitter van de raadkamer volgen in zijn beslissing de aanhouding van iedereen te verlengen”, aldus advocaat Paul Lommelen. “We zitten nog in het beginstadium van het onderzoek en er moeten nog een massa onderzoeksdaden in het dossier worden gevoegd. Zo is het gedeelte over de bijzondere opsporingsmethodes nog niet uitgetypt. Met wat nu beschikbaar is, is het moeilijk om mensen in vrijheid te stellen. Mijn cliënt weet dat er een mogelijkheid bestaat om beroep aan te tekenen. We gaan er nog over overleggen.” (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier