Ontsluitingswerken haven krijgen logo “Zeebrugge Open”

Redactie KW

Tijdens een informatiebeurs over de verschillende werken voor een betere ontsluiting van de Zeebrugse haven via de weg en het spoor in Zeebrugge is het logo voorgesteld waarmee de werken de volgende jaren gepaard zullen gaan. Het logo “Zeebrugge Open” werd voorgesteld door burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) van Brugge en Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V).

“Zeebrugge is een groeiende haven dankzij haar snelheid”, zei burgemeester Moenaert. “Als we niet voortbouwen aan de infrastructuur om de goederen snel van en naar het hinterland te krijgen, zal de haven aan belang inboeten.”

De verschillende werken aan het spoor en de weg worden binnenkort uitgebreid aan de omwonenden toegelicht. Dat zal voortaan gebeuren onder de naam en het logo “Zeebrugge Open”. Burgemeester Moenaert benadrukte dat er goed gecommuniceerd moet worden met iedereen die betrokken is bij de werken. “Via een overlegstructuur willen we zoveel mogelijk rekening houden met de omwonenden”, beloofde hij.

Tijdens de opening van de informatieve tentoonstelling over de toekomstige werken, hebben bewoners van Lissewege en Zwankendamme samen een petitie met meer dan 1.200 handtekeningen overhandigd aan Moenaert en Crevits. De ondertekenaars pleiten voor respect voor de leefbaarheid van beide polderdorpen. (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier