Ontslagen arbeiders UCO kunnen via opleiding ‘verzorgende’ weer aan de slag

Redactie KW

Door de sluiting van Uco Yarns in Brugge staan opnieuw tientallen textielarbeiders op straat. Voor velen is het een groot vraagteken waar zij nu in deze moeilijke tijden aan de slag zullen kunnen. Naast traditionele omscholingen organiseert VDAB ook een opleiding “verzorgende” specifiek voor gewezen textielarbeiders. In die sector kunnen ze dan onmiddellijk aan de slag.

De arbeiders die door de sluiting van het Brugse Uco Yarns op straat staan zouden na een opleiding verzorgende terecht kunnen bij het OCMW van Brugge waar nu vijf vacatures zijn, eind dit jaar komen daar nog een pak jobs bij want dan opent het rusthuis de Vlietberg de deuren en in 2011 komt er ook in Sint-Andries een nieuw rusthuis. Maar er is te weinig plaats in de opleiding die tien maanden duurt.

Familiehulp Brugge laat intussen wel weten dat een achttal mensen meteen bij hen aan de slag kan als poetshulp via dienstencheques. En gewezen textielarbeiders volgen intussen ook andere omscholingen, zoals die van heftruckchauffeur, maar dan is het wachten op een job.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier