Ontmoetingshuis van het Kind geopend in Oostende

Redactie KW

In Oostende is vandaag het Ontmoetingshuis van het Kind geopend. Het wordt een stekje waar jonge ouders gebruik kunnen maken van keuken en sanitair, elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen ‘ouderen’.

Het Ontmoetingshuis komt in het voormalige Dexiagebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Louisastraat, vlak aan het Wapenplein. “Ouders moeten zich er vooral welkom voelen. Het Ontmoetingshuis van het Kind is een antwoord op het collectief egoïsme en het afbrokkelen van sociale cohesie”, zeggen directeurs Patrick Blondé (52) en Lies Chromiak (49) van CKG Kapoentje, de oprichters van het Ontmoetingshuis.

Het Ontmoetingshuis van het Kind is het eerste zichtbare resultaat van het plan Kansen voor kinderen, dat stadsbestuur en Sociaal Huis in oktober lanceerden. Andere elementen zijn de woonprojecten voor eenoudergezinnen in de Kaaistraat en de Torhoutstesteenweg, nieuwe kinderdagverblijven, onder meer in de ex-Vercamerschool, en de uitbreiding van de consultaties van Kind & Gezin, onder andere in Huize Dubron, de nieuwe campus van het Sociaal Huis in de Edith Cavellstraat, en wellicht later ook in het Ontmoetingshuis van het Kind.

CKG Kapoentje kocht het pand. Voor de opstart van het Ontmoetingshuis komt 25.000 euro van een subsidie van Vlaams minister Ingrid Lieten, die Oostende krijgt voor de bestrijding van kinderarmoede. Er worden ook nog middelen verzameld uit giften en spaarpotjes in Oostendse winkels, die er werden geplaatst in samenwerking met de handelaarsbonden. Sprekers op de opening vrijdagavond waren schepen Vanessa Vens, staatssecretaris John Crombez, gedeputeerde Dirk De fauw en Vlaams minister Ingrid Lieten.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier