Ontmoetingscentrum Zonnebeke krijgt een open haard

Redactie KW

In de foyer van het nieuwe OC van Beselare komt een open haard, dat werd beslist tijdens de gemeenteraad van maandag. Die moet zorgen voor een knus en huiselijk karakter bij vergaderingen en andere activiteiten. Om het gebruik ervan vlot en veilig te laten verlopen werd een gebruiksreglement opgesteld.

De CD&V bij monde van Ingrid Vandepitte was niet tegen het reglement op zich maar stelde zich vragen of het wel nodig is een haard te plaatsen en of deze een meerwaarde zal bieden aan de verenigingen die het OC gebruiken. Daarbij werd ook gewezen op de veiligheid . ” Ons lijkt het eerder een verkoopsargument van de architect te zijn om , samen met het plan, een gezellige sfeer te verkopen. De verenigingen hebben er zeker geen nood aan , laat staan dat ze vragende partij zijn voor zo’n haard, die ze met eigen houtblokken moeten aanmaken”.

De CD&V vond dat het als verenging zeer onpraktisch is om de haard te gebruiken en zeker als het een houthaard is . Het enige praktisch haalbare leek voor CD&V een gashaard, dit zowel qua gebruik en qua veiligheid.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier