Ontmoetingscentra in Oostende openen deuren voor blokkende studenten

Redactie KW

Vier Oostendse ontmoetingscentra zetten hun deuren open voor studenten onder het motto ‘Samen blokt beter’.

Samen studeren is een trend. De laatste jaren worden bibliotheken overstelpt door studenten. Ze ervaren het samen studeren als efficiënter, worden minder afgeleid en kunnen zich beter concentreren. Ook de sociale controle van medestudenten wordt als belangrijke reden aangehaald.

Blokken stimuleren

Oostende wil het samen blokken stimuleren en stelt daarom enkele ontmoetingscentra ter beschikking. Vanaf 3 juni tot en met 1 juli kunnen studenten terecht in ‘t Viooltje (Mariakerke) , ‘t Hoekje (Vuurtorenwijk) , Schaperye (Conterdam) en ‘t Kasteeltje in De Schuur (Zandvoorde). “Zo willen we aantonen dat ontmoetingscentra voor elke doelgroep openstaan”, zegt Schepen Nancy Bourgoignie. “De ontmoetingscentra zetten hun deuren open voor iedereen. We maken dus geen onderscheid tussen leerlingen van het middelbaar of studenten die hun thesis moeten schrijven. Iedereen kan er terecht om in een rustige omgeving te studeren.”

Na 1 juli wordt het project geëvalueerd. Eventueel zullen de ontmoetingscentra dan ook in de blokperiode in december rustige studeerlokalen openstellen.

(GL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier