Onthaalmoeder uit Ruiselede blijft aangehouden

Redactie KW

Onthaalmoeder van de crèche De Speelvogel in Ruiselede blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Brugge vrijdagochtend beslist. Afgelopen maandag had de vrouw in haar crèche de vijf maanden oude baby hardhandig aangepakt.

Haar advocaat had gevraagd om de vrijlating onder
voorwaarden. “Ze hoort niet thuis in de gevangenis tussen
drugdealers en prostituees.” Toch kan ze zich vinden in de beslissing van de raadkamer om de aanhouding te verlengen. “Die bevestiging van de aanhouding is er in afwachting van een eventuele psychiatrische opname. En dat is waar wij ook naar gevraagd hadden. Misschien kan ze volgende week al ergens terecht”, aldus de advocaat, die wees op het schuldgevoel van de vrouw. “Ze bekende alles bij de onderzoeksrechter en heeft een enorme spijt tegenover de ouders. Ze is ook heel bezorgd
voor de gevolgen voor het kind.”

De ouders van de baby merkten maandagavond dat er iets niet pluis was met hun zoontje. In het UZ van Gent werd een schedelbreuk en het shaken baby-syndroom vastgesteld.

De onthaalmoeder verklaarde aan de onderzoekers dat ze fysisch en psychisch uitgeput was. “Op korte tijd had ze twee kinderen gekregen met een miskraam tussenin”, vertelt Vandermeirsch. “Ze verbouwde in die periode ook eigenhandig haar woning, waardoor ze onder grote druk stond. Niemand voelde dit aankomen. De ouders gaven er hun kinderen graag af, want ze deed haar werk goed.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier