Onthaalmoeder uit Langemark-Poelkapelle kreeg erkenning ondanks slechte rapporten

Redactie KW

De 26-jarige vrouw komt nu voor de rechter voor slagen en verwondingen aan 5 kindjes, één kindje liep shakenbabysyndroom op.

Het Nieuwsblad kon spreken met de ouders van baby Warre, die in het ziekenhuis werd opgenomen met shakenbabysyndroom. Zij begrijpen na het onderzoek niet hoe de vrouw een kinderopvang kon starten die erkend was door KAV en Kind & Gezin, gezien er meerdere signalen op wezen dat ze daar niet voor in de wieg gelegd was. In 2007 kreeg KAV geen al te best rapport over de jonge vrouw door en ook in 2011 volgde een slechte evaluatie. De vrouw was lui, speelde niet met de kinderen en deed soms zelf een dutje als de kindjes sliepen. Toch werd de vrouw uit Langemark-Poelkapelle in 2011 zelfstandig onthaalouder, mét erkenning van Kind & Gezin en KAV.

Slagen en verwondingen

In 2012 volgde een eerste melding van een kindje dat meermaals blauwe plekken opliep, later dat jaar werd de 4 maanden oude Warre opgenomen in het ziekenhuis nadat hij door elkaar geschud was. De vrouw staat terecht voor in totaal 5 gevallen van slagen en verwondingen aan kinderen.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier