Onrust over zeven bijkomende windmolens

Redactie KW

Komen er zeven nieuwe windmolens in Kachtem en omgeving? Als het van de buurtbewoners afhangt niet. Maar de vergunningen zijn aangevraagd en de procedures lopen. De omwonenden binden de strijd aan tegen de bouw van nieuwe turbines uit vrees voor overlast. Een tweehonderdtal misnoegde buurtbewoners is gisteren samengekomen op een informatievergadering.

In de bedreigde Mezegemstraat hangen zwarte vlaggen. Er staan al twee windmolens in Kachtem en die hebben een kwalijke reputatie. Omwonenden klagen over slagschaduw, geluidsoverlast en slapeloosheid, en de waardevermindering van hun woning.

De buurtbewoners gaat in het verzet omdat ze weinig informatie krijgen. Maar de vergunningen werden aangevraagd en de procedures lopen. “Over twee is er nog helemaal geen milieuvergunningsbeslissing genomen. Tegen de andere is er beroep. Er moet ook nog een stedenbouwkundige vergunning verleend worden. Het zal dus nog een tijdje aanslepen voor het duidelijk wordt wat het wordt,” zegt gedeputeerde Bart Nayaert.

(ss/jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier