Onrust over mogelijk nieuw asielcentrum in De Haan

Redactie KW

In De Haan is er ongerustheid ontstaan over de mogelijke inplanting van een asielcentrum in de woonhuizen van de voormalige rijkswachtkazerne langs de Copmanlaan. Bedoeling zou zijn om er enkele asielzoekers in onder te brengen. Fedasil ontkent, maar vermoedt dat niet-gouvernementele organisaties plannen hebben in die richting.

Schepen van informatie Wilfried Vandaele (N-VA) vindt het jammer dat de gemeente niet officieel op de hoogte is gebracht. “De federale overheid heeft de beslissing genomen boven onze hoofden heen en heeft de gemeente officieel nog steeds niet geïnformeerd”, zegt Vandaele.

“Van een echt ‘asielcentrum’ is geen sprake. Ook vandaag herbergt de gemeente een aantal asielzoekers, zoals de meeste gemeenten trouwens. Vroeger werden die door het OCMW vooral in Park Atlantis aan de Vosseslag ondergebracht, sinds kort wordt er meer gespreid over de gemeente.”

Volgens Vandaele kan het hooguit een tijdelijke oplossing zijn, omdat er nu gesprekken bezig zijn over de toekomst van de voormalige rijkswachtgebouwen.

Eind jaren ’90 had De Haan al eens een asielcentrum, in de buurt van de oude woonhuizen van de rijkswacht.

(JV)

Onrust over mogelijk nieuw asielcentrum in De Haan

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier