Ongeveer 10.000 Bruggelingen hebben suikerziekte

Redactie KW

In een gewone stad als Brugge kampen ongeveer 10.000 mensen met de gevolgen van diabetes of suikerziekte. Vaak is een vroege diagnose van het probleem van groot belang. Daarom zet de dienst welzijn van de stad Brugge zijn schouders onder een sensibiliseringscampagne die vanmiddag is voorgesteld. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen zich laten testen op diabetes met een eenvoudige vingerprik.

Mensen inlichten over de risico’s van diabetes en vooral sensibiliseren om de risico’s op suikerziekte beter in te schatten. Dat is de bedoeling van de campagne. Ongeveer 1 op 12 mensen in ons land heeft de ziekte en dat neemt toe.

Geen lachertje

Onder meer op de gezondheidsbeurs volgende maand in Brugge kan iedereen zich laten testen Naast de beurs zijn er een week lang activiteiten om mensen aan te zetten om meer te bewegen. Er is ook een diabetes voettocht.

Diabetes is geen lachertje, maar sommige mensen kunnen er toch jaren lang goed mee leven. Veel heeft te maken met een levensstijl van voeding en beweging.

Ongeveer 10.000 Bruggelingen hebben suikerziekte

Bekijk hier de reportage

(BS/SK)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier