Zwevegemse brandweer beleeft druk Barbarafeest

© Geert Vanhessche
Redactie KW

Zoals elk jaar viert de brandweer rond 4 december het Barbarafeest genoemd naar de patroonheilige van gevaarlijke beroepen. Ook voor brandweerpost Zwevegem is dit het geval. Al verstoorden verschillende interventies het feestgebeuren.

De interventies starten vrijdagavond met een gaslek in de Stokerijstraat. Een viertal woningen werden ontruimd. De bewoners konden terecht in een nabij gelegen frituur.

Niet veel later kwam een oproep binnen voor geurhinder in de Acacialaan. Er kwam een sterke mazoutgeur vanuit de rioleringen. Deze werd gespoeld met water en een speciaal product. De oorsprong van de mazout is op heden nog onbekend.

Vrijdagnacht werd de brandweer opgeroepen om bijstand te verlenen aan een ziekenwagen in de Kortrijkstraat. Zaterdagvoormiddag werd er opnieuw alarm geslagen in de Acacialaan, waar opnieuw de mazoutgeur voor hinder zorgde.

Kort na de middag was het weer raak. Nu diende men uit te rukken voor een schoorsteenbrand in de Deerlijkstraat. Omdat men de elevator diende in de zetten, werd de Deerlijkstraat geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier