Zwevegems bedrijf gaat volledig in vlammen op, brandweerman gewond

Redactie KW

Zaterdagmorgen even voor 6 uur brak brand uit in een schrijnwerkerij in de Zwevegemse Deerlijkstraat. Eén brandweerman raakte gewond toen een muur instortte.

Het was even voor 6 uur zaterdagmorgen toen buren van het schrijnwerkbedrijf Lievin Didier in de Deerlijkstraat, gewekt werden door enkele luide knallen. “We sprongen uit ons bed en gingen kijken wat er aan de hand was. Vlug merkten we de vuurzee in het atelier van de schrijnwerkerij. We hebben dan de hulpdiensten verwittigd en maakten alle buren wakker”, vertelde een buurman ons.

Bij het rijden naar de brand zagen de spuitgasten al een grote rookpluim. “We aarzelden niet om toen al versterking te vragen. Net toen we ter plaatse kwamen, sprongen enkele dakkoepels en sloegen de vlammen door het dak. In geen tijd stond het ganse gebouw in vuur en vlam”, hoorden we van een brandweerman. Er kwamen brandweerploegen uit de ganse Fluvia-zone ter plaatse.

Al vlug bleek het gebouw verloren te zijn. De eigenaars van het bedrijf, waar ramen, deuren, rolluiken en zonnewering wordt gemaakt, waren niet thuis. We vernamen dat ze in het buitenland zijn.

Zwevegems bedrijf gaat volledig in vlammen op, brandweerman gewond

Na een klein uurtje blussen was de brand onder controle. Toen enkele brandweermannen in het gebouw een controle uitvoerden, stortte een gedeelte in. Een brandweerman van de post Deerlijk werd daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Volgens officier Ronny Damman vallen de verwondingen mee.

Over de oorzaak van de brand tast men nog in het duister. Wellicht zal het wachten worden tot na het onderzoek van de branddeskundige om enige duidelijkheid daarover te hebben. Het parket is een gerechtelijk onderzoek gestart. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier