Zware brand vernielt onbewoonbaar verklaarde flat in Oostende

15/11/16 om 06:39 - Bijgewerkt om 06:37

In de Peter Benoitstraat in Oostende heeft maandagavond rond 22 uur een hevige brand een onbewoonbaar verklaarde flat in een meergezinswoning vernield. Een koppel dat in hetzelfde pand woonde, moest door de brandweer geëvacueerd worden.

Zware brand vernielt onbewoonbaar verklaarde flat in Oostende

De brandweer was snel ter plaatse, maar het vuur woedde er al in alle hevigheid, wat ook zorgde voor een aanzienlijke rookontwikkeling. De brand verhinderde ook dat twee bewoners van een appartement op de bovenste verdieping, een koppel, zichzelf in veiligheid konden brengen, wat voor enige paniek zorgde. Zij moesten door de brandweer met een ladder geëvacueerd worden. Ze werden met rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht.

De flat, die volledig werd vernield, bevond zich aan de achterzijde van het huis in de Peter Benoitstraat 51. Het appartementje was al een tijdje onbewoonbaar verklaard. Elektriciteit en gas waren afgesloten. Opvallend was wel dat een houten trap naar de flat niet meer op zijn plaats zat. De brandweer vond die wat verder in het pand. Die vaststelling voedt het vermoeden dat het om brandstichting gaat, maar zal verder onderzoek moeten uitwijzen.

"Mensen in de woning werden verwittigd door de rookmelders. Het toont nog maar eens het belang ervan", klinkt het tot slot bij de brandweer.

(DVL - Foto DVL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!