Zware brand treft restaurant Hoeve Ten Doele

Redactie KW

Een hevige brand heeft gisteren zware schade aangericht aan het restaurant Hoeve Ten Doele, langs de Nieuwe Steenweg in Zuienkerke.

Het vuur werd even voor half elf ‘s avonds opgemerkt. In het restaurant was toen niemand meer aanwezig. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat de brand in de keuken is ontstaan, maar dat is nog niet zeker. Een branddeskundige moet de situatie nog onderzoeken.

De felle wind bemoeilijkte de bluswerken. Anderzijds zorgde die wind er wel voor dat de brand niet oversloeg naar de nabijgelegen feestzaal. Om over voldoende bluswater te blijven beschikken, werd een tankwagencircuit opgestart waarbij bluswater werd aangevoerd van een aantal brandweerposten uit de regio.

Hoeve Ten Doele bestaat al sinds 1978 en werd uit de grond gestampt door Louis en Nadine Govaert. Zij bouwden door de jaren heen een uitstekende reputatie op en maakten van het restaurant en de feestzaal een vaste waarde in de gemeente en ver daarbuiten. In 2004 namen broer en zus Karel en Mieke Govaert de fakkel over van hun ouders.

(IDP-foto IDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier