Zware brand in kinderdagverblijf Hocus Pocus in Roeselare: geen opvang mogelijk

Philippe Verhaest

Het vuur werd opgemerkt door een bewoner van een achterliggende woonwijk, die de hulpdiensten alarmeerde. Bij de aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de ramen op de bovenste verdieping. Het vuur verspreidde zich snel, waarbij de bovenste verdieping totaal verloren ging. Heel wat speelgoed en materiaal gingen in de vlammen op. Ook de keuken moest eraan geloven.

Rond 8 uur vrijdagochtend kwamen de eerste ouders aan met hun kindjes. Ze kregen van de verantwoordelijken te horen dat hun kindjes er vandaag niet terecht zullen kunnen. Heel wat ouders zullen hun kinderen vandaag door de grootouders laten opvangen, of op andere opvangplaatsen.

Vrijdagmiddag komen directie, ouders en de sociale dienst van Stad Roeselare samen om de toestand te bespreken en de nodige maatregelen voor de komende dagen te nemen. Een branddeskundige kon achterhalen dat het vuur ontstond in de waszaal, waar een oververhitte wasmachine of droogkast voor brand zorgde.

De volledige bovenverdieping is vernield“, ladus Henk Callewaert, echtgenoot van zaakvoerder Linde Abselis. “De keuken en twee leefgroepen gingen in de vlammen op. De gelijkvloerse verdieping liep dan weer een pak water- en rookschade op. Zelf werden we door de politie verwittigd, want we wonen niet bij het kinderdagverblijf.”

Hocus Pocus heeft een capaciteit van 56 kinderen en vangt dagelijks zo’n 50 kindjes op. “Ons totale klantenbestand omvat ongeveer 130 gezinnen”, klinkt het. “Samen met de stad gaan we op zoek hoe de opvang de komende dagen geregeld kan worden, maar Hocus Pocus zal even gesloten zijn. Gelukkig is de machinerie van de verzekeringen al in werking getreden en zo snel mogelijk zal een professioneel poetsbedrijf de schade komen opruimen. Daarna willen we het gebouw herstellen en weer openen. We willen onze kindjes immers niet in de kou laten staan.”

Bij Hocus Pocus werken tien mensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier