Zware brand in achtergebouw Avelgemse slagerij

Het achtergebouw van de slagerij stond in lichterlaaie. De rookontwikkeling was er enorm. © GV
Redactie KW

Zondagmiddag heeft een zware brand gewoed in de achterbouw van een slagerij aan de Oudenaardsesteenweg in Avelgem. De rook verspreidde zich door het hele centrum van Avelgem. De Oudenaardsesteenweg is nog een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

Kort na de middag kreeg de brandweer van Avelgem melding van een brand in beenhouwerij Jeroen & Joyce aan de Oudenaardsesteenweg. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een uitslaande brand, die gepaard ging met heel wat rookontwikkeling. Bij de brand vielen geen gewonden. De hond des huizes kon uit het gebouw gehaald worden, maar reanimatiepogingen mislukten.

Zware brand in achtergebouw Avelgemse slagerij
© GV

Uit voorzorg werden de bewoners van twee aanpalende appartementsgebouwen en een woning geëvacueerd. Zij werden even opgevangen in de brandweerkazerne, die even verderop is gelegen.

Na een halfuurtje had men de brand onder controle. Volgens het parket van Kortrijk is de brand ontstaan in de afvoer van een houten kachel, achteraan in de slagerij. Hoogstwaarschijnlijk ging de isolatie er aan het smeulen. De beenhouwerij werd maar enkele maanden terug volledig gerenoveerd.

(NDZ/GV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier