Zwaargewonde motorrijder van politiezone Het Houtsche herstelt in ziekenhuis

De prille dertiger kwam ten val en bleef aanvankelijke bewusteloos liggen. © TLG
Redactie KW

De motorrijder van de politiezone Het Houtsche die woensdagavond bij een ongeval betrokken raakte, ligt momenteel op de midcare.

Ruben Braeckevelt (31) uit Oostkamp zit al een drietal jaar in de verkeersdienst van de politiezone Het Houtsche (Zedelgem/Beernem/Oostkamp). Woensdag begeleidde hij op zijn motorfiets een wielerwedstrijd in Beernem. De agent reed een een eind voorop voor de wedstrijdwagen, maar in de Parkstraat ging het op een gegeven moment mis. Een bestelwagen werd door de seingevers doorgelaten omdat de renners nog enkele minuten van de plaats verwijderd waren, maar bij het oversteken kwam het tot een botsing met de aankomende motard.

De prille dertiger kwam ten val en bleef aanvankelijke bewusteloos liggen. Hij werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek hij een diepe snijwonde in zijn been, glas in zijn nek en een zware hersenschudding te hebben. “Ik werd terug wakker in het ziekenhuis”, zegt hij. Van het ongeval zelf herinnert hij zich niets. “Ik weet enkel nog dat ik de finish overschreed ter hoogte van café Sint-Lucas in de Parkstraat om naar een collega te rijden. Daarna zijn het flarden. Zo zie ik nog iemand boven me hangen die me zegt dat ik niet mag weggaan. En ik herinnerde me iemand die naast me zat in het ziekenhuis. Dat bleek nadien een collega te zijn.”

Tijdje buiten strijd

Ruben moest niet geopereerd worden en kwam omstreeks 21 uur opnieuw tot zijn positieven. Hij ligt momenteel op de midcare en moet afwachten hoe lang hij nog in het ziekenhuis moet blijven. “Op dit moment hang ik nog vast aan allerlei draadje en buizen”, zegt hij. “Een prognose kon de dokter me nog niet onmiddellijk geven. Ik moet afwachten hoe snel ik nu herstel. Want mijn rechterknie bijvoorbeeld kan ik nog niet plooien.”

De inspecteur kreeg gisteravond ook bezoek van zijn korpschef. Die is vooral blij dat de verwondingen relatief lijken mee te vallen. “Gelet op de omstandigheden van het ongeval valt het al bij al nog mee”, zegt hij. “Hij zal nu wel een tijdje buiten strijd zijn. Hoe lang precies, daar zal een arbeidsgeneesheer over moeten oordelen. Het voornaamste is nu dat hij goed kan herstellen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier