Zwaar verkeersongeval in de Hoogstadestraat (N8) in Alveringem

De klap moet enorm geweest zijn © JT
Redactie KW

Drie ziekenwagens, de MUG-dienst van het zieknhuis van Veurne en de brandweer met een signalisatiewagen snelden vrijdagavond naar de Hoogstadestraat in Alveringem voor een zwaar verkeersongeval. Een bestelwagen en een VW Golf botsten er op elkaar ter hoogte van een kruispunt van de N8 met twee landelijke wegen.

De personenwagen kwam door de klap in de gracht terecht. De bestelwagen kwam midden de baan tot stilstand. De impact van de botsing moet bijzonder hevig zijn geweest, want de motor van de bestelwagen was gedeeltelijk onder de bestuurderscabine geschoven en volledig ingedeukt. De bestuurder, uit het naburige Leisele, werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Met de twee inzittenden van de Golf was het erger gesteld. Zeker één inzittende zou zwaar gewond overgebracht zijn naar het ziekenhuis.

De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog niet volledig duidelijk, in ieder geval kwamen beide wagens frontaal met elkaar in botsing. Door het ongeval werd de N8 afgesloten ter hoogte van ‘De Nieuw Herberg’. De brandweer werd na het takelen opgeroepen om olie en brokstukken van de weg te ruimen. Er was lange tijd hinder op de drukke N8 in beide richtingen. Er was een plaatselijke omleiding voorzien.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier