Zwaar ongeval zorgt meteen ook voor telefoonproblemen in Snellegem

Redactie KW

Op het kruispunt van de Eernegemweg met de Isenbaertstraat in Snellegem is even voor 7 uur dinsdagochtend een auto tegen een gevel van een woning terecht gekomen.

Op het kruispunt van de Isenbaertstraat en de Eernegemweg verloor een bestuurster de controle over het stuur. De wagen ramde een verlichtingspaal en een telefoniekast en kwam tegen het raam van het appartementsgebouw op de hoek tot stilstand. De twee inzittenden van de wagen werden allebei lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. Zij waren er gelukkig niet zo erg aan toe. De materiële schade was groter. De wagen liep heel wat averij op en ook de omheining en voortuin van het appartement op het gelijkvloers raakten vernield.

Het scheelde echter niets of de wagen was het appartement binnen gereden. “Een meter verder en hij stond binnen”, zegt de bewoonster. Zij was pas vijf minuten op toen het ongeval gebeurde. “Ik hoorde die wagen aan hoge snelheid komen. Ik keek en zag hoe die gewoon rechtdoor reed. Er volgde een hels lawaai. Alles gebeurde heel snel. Het volgende moment stond de wagen hier vlak tegen het raam.”

De brandweer werd opgeroepen voor instortingsgevaar. Maar zo’n vaart liep het uiteindelijk niet. Ook Infrax kwam ter plaatse omdat de verlichtingspaal werd afgeknakt en enkele meters meegenomen met de wagen. Doordat de wagen ook een telefoniekast ramde, was het voor de buurtbewoners een hele tijd onmogelijk om met de vaste lijn te telefoneren.

(TLG – Foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier