Zwaar ongeval in Deerlijk eist een dode

Archiefbeeld © ED
Redactie KW

Naast de gebruikelijke file aan de grensovergang in Rekkem, zorgde ook een ernstig ongeval ter hoogte van Deerlijk zondagmorgen voor heel wat hinder richting Frankrijk.

Dat meldt het Vlaams verkeerscentrum bij monde van zijn woordvoerder Peter Bruyninckx via Twitter. Een ernstig ongeval, rond 8.30 uur zondagochtend, ter hoogte van Deerlijk verspert er de snelweg richting Frankrijk. Een Renault met Franse nummerplaat belandde na een stuurfout naast de weg. De bestuurder reed op het rechterrijvak, maakte een kleine beweging naar links, om uiteindelijk bruusk opnieuw naar rechts te zwiepen. Beide inzittenden droegen geen gordel en werden metersver uit de wagen geslingerd.

De bestuurder, een 24-jarige man uit Tourcoing, is aan zijn verwondingen bezweken. Zijn 21-jarige Franse passagier verkeert nog in kritieke toestand.

De hinder stapelde zich zondagvoormiddag verder op. Rond 9.25 uur werd een rijstrook weer vrijgegeven, maar in de staart van de file is een tweede ongeval gebeurd. En ook aan de grensovergang was het opnieuw aanschuiven geblazen. De grenscontroles blijven er voor problemen zorgen. Wie richting Frankrijk reist, moet dus rekening houden met moeilijkheden op de weg.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier