Zus dodelijk slachtoffer treinramp: "Na Wims dood nooit meer met de trein gereisd"

11/04/16 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:18

Sandra Ducasteele kreeg als 25-jarige van de politie thuis te horen dat haar jongere broer Wim gestorven was in het vreselijke treinongeval op donderdag 11 april 1996. Zij moest dit tragische nieuws overmaken aan haar ouders die nota bene in het crisiscentrum zaten te wachten op nieuws. Het crisismanagement was 20 jaar geleden blijkbaar voor verbetering vatbaar. Zelfs vandaag heeft Sandra het daar nog moeilijk mee.

"Donderdag 11 april 1996 was een normale donderdag voor mij", herinnert Sandra Ducasteele zich. " 's Morgens vertrok ik zoals iedere dag met de fiets naar mijn job bij Ragoen op Schiervelde. 's Namiddags haalde ik met de wagen een bak bier naar Delhaize om naar mijn toekomstige man Wouter te brengen. Die zat met zijn oom te werken in ons pasgebouwde huis in de Domien Craccostraat. We zouden tien weken later huwen en Wouter wilde alles af hebben tegen dan. Wouter en zijn oom waren buiten bezig aan nutsleidingen in onze tuin en we hoorden veel sirenes passeren. We grapten nog tegen elkaar dat 'nonkel Guido' (Guido Denys, politie-agent en chauffeur van de toenmalige burgemeester, red.) overuren zou moeten doen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!