Zoon van ex-Rode Duivel krijgt 1 miljoen euro schadevergoeding na ongeval

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De jongen, zelf indertijd een talentvol voetballer, zag zijn eigen veelbelovende carrière door het ongeval in rook opgaan.

In augustus 2008 werd de toen 19-jarige jongen langs de Varsenareweg in Jabbeke door een dronken chauffeur aangereden toen hij te voet van een fuif terugkeerde. De Jabbekenaar liep daarbij zware verwondingen op aan het hoofd. Sindsdien is hij voor 65 procent arbeidsongeschikt en kampt hij met epilepsie, concentratiestoornissen en een wazig zicht.

Eerder kreeg de aanrijder van de politierechter al een rijverbod en een boete. Bram Sanders kreeg een schadevergoeding van 194.000 euro toegekend plus een jaarlijks bedrag als compensatie voor het inkomstenverlies. Maar de verzekeringsmaatschappij van de aanrijder ging daartegen in beroep. De familie, die eigenlijk had gehoopt het daarmee te kunnen afsluiten, besloot daarop mee in beroep te gaan, met de bedoeling Bram nog beter te kunnen helpen. De politierechter volgde die eis. Bram Sanders krijgt 525.000 euro, plus elk jaar nog eens 14.500 euro tot hij 65 is.

(AF/FV – Foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier