Zoon probeerde vader nog uit brandend wrak te redden

Redactie KW

Vlak na de helikoptercrash van vrijdagavond op Schiervelde heeft Olivier Ghekiere geprobeerd om zijn vader Lieven uit het brandende helikopterwrak te halen, maar alle hulp kwam te laat voor hem en zijn piloot John Deconinck.

De helikopter geraakte kort na opstijgen in de problemen en stortte iets verder neer naast het voetbalveld van KSV Roeselare. Lieven Ghekiere uit Harelbeke is de baas van G&V Energy Group, John Deconinck uit Brugge heeft een bedrijf dat rallywagen in elkaar steekt en was een ervaren helikopter- en rallypiloot.

Olivier Ghekiere, de zoon van Lieven, reed mee in de rally Omloop van Vlaanderen met de 0-wagen of verkenningswagen. Hij was meteen na de crash ter plaatse en probeerde zijn vader nog uit het brandende wrak te halen. Alle hulp kwam echter te laat voor de twee inzittenden.

Mogelijks ligt eens technisch defect aan de basis van de crash. Volgens getuigen zouden de schroeven van de helikopter niet meer gewerkt hebben en viel het toestel als een baksteen uit de lucht.

Op het ogenblik van het ongeval was de beloftenwedstrijd tussen KSV Roeselare en RAEC Mons bezig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier