Zondagmiddag nog in kritieke toestand na ernstig ongeval, intussen terug thuis

Redactie KW

De zwangere Angélique en haar man Jacky stonden doodsangsten uit in de wagen van de Pool K.P., die zondagnamiddag begon te spookrijden en een ongeval veroorzaakte. Jacky verloor meer dan 1 liter bloed en was even kritiek.

Jacky Stroobant (32) en Angélique Lowyck (26) uit Beerst likken hun wonden na het spectaculair ongeval van zondagnamiddag in de Oostendestraat, op een boogscheut van hun woning. “Onze oude kennis K. belde na meer dan 5 jaar radiostilte. Hij ging ons met zijn auto afzetten in Diksmuide, zodat we van daar de bus konden nemen naar Oostende, waar we een wandeling wilden maken. We konden niet zien dat hij dronken was. Op de Oostendestraat begon hij plots gevaarlijk snel te rijden op de verkeerde rijstrook. We smeekten om ons uit de auto te laten. Telkens we riepen om te stoppen, gaf hij gas bij en reed hij op de verkeerde rijstrook.”

Telkens we riepen om te stoppen, gaf hij gas bij en reed hij op de verkeerde rijstrook

Angélique zat achterin de wagen en is 5,5 maanden zwanger. “Ik had mijn gordel afgedaan om snel uit de wagen te kunnen geraken, tot hij tegen een tegenligger reed en wij in de berm belandden”, vertelt ze. “Ik kon me voor een stuk beschermen door mijn armen te plaatsen tegen de zetels. Mijn man Jacky was er erger aan toe. Het bloed spoot letterlijk uit een open wonde in zijn arm van meer dan 15 cm. Buurtbewoners kwamen snel een sjaal rond zijn arm binden om het bloed te stelpen. Ook toen hij het bewustzijn verloor, bleven ze zijn polsslag controleren.”

Zondagmiddag nog in kritieke toestand na ernstig ongeval, intussen terug thuis

Jacky werd in kritieke toestand met de MUG-heli overgevlogen naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Na een overnachting op de spoedafdeling kwam hij gisteren terug thuis. “We hebben allebei een whiplash en staan vol kneuzingen en blauwe plekken”, aldus Angélique. “Ik stond doodsangsten uit de eerste uren na het ongeval, omdat ik niet wist of er gevolgen waren voor onze baby. Het was toen ook niet duidelijk of Jacky dit ging overleven. Hij had meer dan een liter bloed verloren. Gelukkig zal dit ongeluk voor iedereen zonder gevolgen blijven. Het waren de meest beangstigende momenten uit ons leven.”

“We weten niet wat hem bezielde. Hij droeg geen gordel, maar was oké vlak na het ongeval. Hij liep weg van het wrak, vroeg om een sigarettenaansteker, zei dat Jacky komedie speelde en dat hij aan het stuur zat. Wat natuurlijk onzin was. We doen ons best om samen op het rechte pad te blijven en een beter leven te leiden. We zijn de buurtbewoners, die Jacky gered hebben, enorm dankbaar.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier